Beschrijving
Deze pan van Valhal Outdoor is een extra grote skillet, maar wat is een skillet Een skillet is een koekenpan geheel gemaakt van gietijzer. Hij heeft of twee handvatten of een handvat en een steel. Doordat een skillet volledig gemaakt is van gietijzer, kan je deze erg hoog verhitten en houdt hij hitte goed vast. Een skillet heeft geen antiaanbaklaag en hierdoor kunnen dan ook geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. Het is ook niet zonder reden dat veel professionele koks kiezen voor zo’n gietijzeren koekenpan. Gietijzer is ook nog eens geschikt voor elke warmtebron en hierdoor kan je deze pan zowel binnen op je fornuis als buiten op een kampvuur of barbecue gebruiken. Deze pan is de grootste skillet van Valhal Outdoor en heeft een diameter van 50cm. Ondanks zijn grootte kan je hem door de twee handvatten toch gemakkelijk optillen. De ideale pan om voor een grote groep een heerlijk gerecht te maken, zoals bijvoorbeeld een paella. Doordat deze gietijzeren koekenpan zo groot is, verander je hiermee je kookoppervlak gemakkelijk in een bakplaat. Gietijzer wordt steeds mooier en beter door gebruik. Wanneer je je gietijzeren skillet goed gebruikt en verzorgt, heb je een pan voor het leven. Je kan gietijzeren pannen namelijk telkens opnieuw inbranden en dan is je pan weer als nieuw. Alle gietijzeren items van Valhal Outdoor zijn als eens ingebrand in de fabriek met een natuurlijke olie. Als je wil kan je dus direct aan de slag met je nieuwe skillet. Voor de beste bakresultaten raden wij echter aan het gietijzer zelf nog een (paar) keer in te branden. Tip! De Valhal Outdoor wax is speciaal ontworpen voor het verzorgen en inbranden van gietijzer.